Ontstaan

Aloha is in 2013 opgericht door Rolf de Jong, Paul de Vries en Roberta en Marco Kuis. Doel van de stichting is Braziliaanse jongeren een kans te geven op een betere toekomst én om de jongere kinderen kind te laten zijn en te laten spelen. Ook is er altijd aandacht voor het regelen van gezonde drank en voeding voor de jongeren van het project.

 

 

Achtergrond

In het dorp Cumbuco is er een grote tegenstelling tussen aan de ene kant de rijken die genieten van het wonen en werken aan het geweldige strand en aan de andere kant verschillende gezinnen die in en rond het centrum van het dorp op of onder het bestaansminimum leven. Cumbuco heeft perfecte omstandigheden voor het kitesurfen (surfen met een vlieger), waardoor er een constant groeiende groep van toeristen naar het dorp trekt om daar te genieten van een kitevakantie. Het ontbreekt de meeste bewoners uit Cumbuco aan mogelijkheden om te delen in de opbrengsten die het toerisme het dorp oplevert.

 

Opvallend in het dorp is dat de enkelingen die zich op weten te werken vaak redelijk goed Engels spreken, waardoor ze werk vinden in de horeca of werk als kitesurfleraar of gids voor de toeristen. Doel van Aloha is een groep van veertig jongeren  een jaar lang Engelse lessen te geven, zodat ze vervolgens werk kunnen vinden in de horeca of als kite- of sportleraar of gids. Naast 100 uren van de Engelse lessen krijgen de kinderen bovendien 200 uren sport- en spel zodat ze hun zorgen even kunnen vergeten. Ook wordt er gedacht aan de gezondheid van de kinderen die vaak een erg eenzijdig voedingspatroon hebben.

 

 

Stichting

Op 12 maart 2015 is de Stichting Aloha Foundation ingeschreven bij de Kamer van

Koophandel onder nummer 62862294, ons bankrekeningnummer is

IBAN NL53INGB0006865114.

 

Sinds de startdatum beschikt Aloha over een ANBI-status; donateurs mogen

daardoor hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

 

Meer informatie kunt u vinden in ons beleidsplan dat u hieronder kunt downloaden:

 

DOWNLOAD BELEIDSPLAN

Stichting Aloha Foundation Nederland, Alkmesschen 64, 9403 ZX ASSEN, tel:+31 6 51422289, email: kuismarco@gmail.com, KvK-nummer: 62862294